Nieuwe cabine voor verreikers

02-05-2019

De nieuwe serie verreikers telt vier modellen met een draagvermogen dat 200 kg hoger gaat dan bij zijn voorgangers; de 538-60 met een hefhoogte van 6.20m, de 532-70 en de 542-70 met hefhoogte van 7m en de 536-95 met een hefhoogte van 9.5m.

De 560-80, specifiek ontworpen voor zware lasten, met een hefhoogte van 8m en een hefvermogen van 6 ton, bleef ongewijzigd. 

De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in de versies Agri, Agri Plus, Agri Super en Agri Pro. Ze verschillen in hun afwerkingsniveau en uitrusting. De beschikbare opties variëren ook: ledverlichting, trekhaken en gereedschap uit het JCB Agri Assortiment.

De opvallendste verandering is de nieuwe Command Plus-cabine. Deze is ontworpen om het comfort en de zichtbaarheid van de gebruiker te verbeteren.

De fabrikant sleutelde aan een betere positie van de stoel. Ook de bediening van de bedieningsknoppen, incl. de elektrohydraulische joystick werd intuïtiever. Doel hiervan is het rijden en de bediening van de giek en de werktuigen te vergemakkelijken. De schakelaars zijn gegroepeerd naargelang de functies. De meeste bevinden zich langs de joystick.